فرآوری سیر و صادرات میلیونی

فرآوری سیر و صادرات میلیونی

همه افراد از خواص سیر اطلاعاتی دارند و می دانند که سیردارای ویتامین(ث)، کلسیم، مناسب برای تصفیه خون،
تقویت سیستم ایمنی بدن و قوی ترین آنتی بیوتیک و… است.
این محصول تنوع های زیادی دارا می باشد نظیر سیر منجمد، ترشی سیر، سرکه سیر و سیر خشک شده ای که برای پرورش ماهی و میگو مورد استفاده قرار می گیرد و…جامعه هدف این محصول در بحث خارجی صادرات به کشور هایی نظیر ترکیه، روسیه، هند، پاکستان، عراق و… است

 در بازار های داخلی هم سعی می شود این محصول با قیمت مناسب قرار بگیرد

تا خانواده های ایرانی بتواند آنها را در سبد غذایی خود جای بدهند.
فرایند فراوری این محصول به صورتی است که سیر از کشاورز خریداری می شود و سپس پوست آن جدا می شود
و بخشی از آن در قسمت سرد خانه منجمد و قسمتی از آن در قسمت بسته بندی محصولات بسته بندی های گوناگونی می شود
و قسمتی از آنها در فرایند خشک سازی قرار می گیرد
و بعد از خشک شدن بسته بندی می شود.

متاسفانه در کشور ما سیر به صورت فله ای به فروش می رسد و جای کارخانه های فراوری بسیار خالی است.
به علت خاصیت بی نظیر سیر این محصول در تولید شامپو نیز مورد استفاده قرار می گیرد
و برای مو و رشد و آسیب پزیری ان نیز بسیار موثر است.

کشور چین با تولید بیش از بیست ویک میلیون تن سیر در جهان جایگاه اول در تولید سیر را به خود اختصاص داده است
و هند و بنگلادش بعد از آن هر کدام رتبه دوم و سوم را از آن خود کرده اند.
ایران نیز با تولید پنجاه و چهار هزار تن سیر رتبه بیست و پنج را در دنیا در تولید سیر دارا ممی باشد.

منطقه همدان به علت شرایط فوق العاده آب و هوایی، بارندگی، موقعیت جغرافیایی و حاصل خیزی زمین های آن باعث شده است
که محصولات کشاورزی گوناگونی در این منطقه برداشت بشود.
در میان این محصولات سیر همدان به علت طعم و مزه فوق العاده و همچین کیفیت برتر خود دارای جایگاهی ویژه در میان مردم است.

 جزء محصولاتی به شمار می آید که:

برای تولید سیر آب زیادی مصرف نمی شود.
باتوجه به کاهش آب سطح آب های زیر زمینی کشت این محصولات هم به صرفه است
و هم دارای ارزش افزوده بالایی است.
از مزیت های کشت این محصول می توان به کم آب بر بودن، زود بازدهی نسبت به محصولات دیگر و مقاومت در برابر انواع آفت ها می توان اشاره کرد.
سیر همدان به علت ماندگاری بالایی که به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرد
و قابلیت مصرف آن در صنایع تبدیلی و غذایی جایگاه خاصی در دنیا دارد.

سیر سیاه نیز نوعی از سیر است که در آسیای شرقی و کره کاشته می شود
و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
ارزش غذایی این محصول همانند ارزش غذایی سیر هفت ساله ایرانی است
ولی با این تفاوت که این محصول بعد از سه ماه ارزش غذایی سیر هفت ساله را می یابد.
سیر سیاه نسبت به سیر تجاری حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است.
سیر سیاه مزه شیرینی دارد و همینطور سایز کوچک وبافت بسیار نرمی دارد.

فرآوری سیر و صادرات میلیونی،خواص سیر:

قبلا هم مورد بررسی قرار گرفته است ولی همانطور که گفته شد خواص سیر بسیار بی شمار است

که چند مورد دیگر آن بهتر است مورد بررسی قرار بگیرد
از جمله این که این محصول دارای ویتامین های (ب۱، ب۲، ب۳ ) که برای تسکین دندان درد،
سینوزیت، فشارخون،
درمان انواع باکتری ها و حتی انگل های روده ای کاربرد بسیاری است.
اسید آمینه ای که در این محصول قرار دارد بسیار زیاد است و برای عضله سازی و بدن سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

کشور پاکستان مقدار زیادی سیر ایران را به علت طعم و بوی فوق العاده آن خریداری می کند و از آن ادویه درست می کند
وبه کشور هند صادر می کند این فرایند اگر در کشور خودمان صورت می گرفت و ادویه به جای سیر خام به کشور های دیگر صادر می شد
با قیمت بیشتری به فروش می رسید و ارز آوری بیشتری نصیب کشورمان می کرد.

به علت شرایط نگهداری سیر وهمچنین نبود امکانت کافی برای کشاورزان دلال ها این محصول را از انها خریداری می کنند
و در شرایط مناسب نگه داری می کنند
و در موقع مناسبی که قیمت آن بیشتر می شود به فروش می رسانند
همین امر موجب نارضایتی هایی در بین کشاورزان شده است.

فرآوری سیر و صادرات میلیونی

سیری که به ترکیه به صورت خام صادر می شود در ترکیه در بسته بندی های مختلفی قرار می گیرد
وسپس از آننجا به اروپا صادر می شود و به عنوان سیر ترکیه شناخته می شود
ولی اگر در کشور ما کشاورزان زحمت کش و دلال ها بازار هدف نهایی را شناسایی کنند
سیر ایران می تواند با بهتیر کیفیت و بسه بندی به کشور های اروپایی از خود کشور ایران صادر شود
و کشور را از تک محصولی شدن نجات دهد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.