زنبور داری مدرن و تولید عسل با پرورش زنبور

زنبور داری مدرن و تولید عسل با پرورش زنبور

زنبور داری مدرن

اولین سازه تولید شده در این کسب و کار سازه طراحی شده ای بود که برای زنبورداران زحمتکش که ساعت ها در سرما و گرما کار می کنند، ولی این سازه کارایی لازم را نداشت و هر فرد دیگری نیز قادر به تولید این نوع کانکس بود.
در حیطه زنبورواری جانمایی، چیدمان وساختار کندو ها امری مهم است
به عنوان مثال مدریت زمان و کوچ بهینه و تعادل دمایی برای برداشت محصول بیشتر و با کیفیت تر نقش مهمی ایفا می کند.
تحمل وزن سازه و وزن کارگران و کندو ها سازه قوی ولی سبک نیازمند است که این سازه همه این ویژگی ها را دارا می باشد.

به علت چیدمان و ساختار خوب کندوها و مکان مناسبی که برای انجام کارهای تخصصی و آسایش کارگران ساخته شده است
راندمان این سازه بیشتر از سه برابر است.
دهکده تولید شده یک سازه چند محصولی سیار با شش خط تولید کاملا تخصصی است
که زنبورداری سنتی را تبدیل به زنبورداری مدرن کرده است.

زنبور داری مدرن و تولید عسل با پرورش زنبور زنبورداری سنتی

تقریبا پنج تا هشت کیلو عسل ارگانیک تولید می شود
ولی در زنبورداری مدرن و سازه ای که طراحی شده است به واسطه ساختار کند
و ها و فاصله کمی که طبقات بالایی با طبقه اصلی دارند
و تعادل دمایی که در آن برقرار است
و بهره وری بالا و کوچ های بیشتر به علت سرعت بالای کوچ باعث می شود
که میزان تولید عسل ارگانیک بین هجده تا بیست کیلو گرم عسل باشد.

همچنین در بین چیدمان کندوها که به صورت طبقه ای قرار گرفته شده اند
تقریبا هر کدام از کندو ها ده سانتی متر از هم دیگر جدا شده اند که دستگاه زهرگیری نیز روی کندوها جای می گیرد.
در سبک سنتی کندو ها روی زمین قرار می گیرند که این امر نیاز به زمین بسیاری نیز وجود دارد
ولی در سازه طراحی شده همانگونه که ذکر شده کندو ها به صورت طبقه ای و آپارتمانی روی هم قرار گرفته شده اند.
نکته مهم دیگر این موضوع است که در زنبورداری سنتی برای کوچاندن کندوها به مکان دیگر نیازمند زمان و کارگر زیاد و…

هستیم ولی در این سازه و کندوداری مدرن نیازی به کارگر و…
نیست به این صورت که کامیونت سازه را در کمتر از نیم ساعت حرکت می دهد و در مکان دیگر مستقر می کند.
این نکته برای زنبورداران‌بسیار امر مهمی است زیرا در چهارماه تولیدعسل هر چه بیشتر زنبور ها به مکان های دیگر کوچانده شوند
عسل ناب و بیشتری تولید می‌کنند ولی همانطور که گفته شد در زنبورداری سنتی این کار امکانپذیری پایینی دارد
و به سختی اتفاق می افتد ولی در این روش بسیار ساده زنبور ها کوچانده می شوند.

این سازه توانایی تولید شش محصول را به طور هم زمان دارد

از جمله بره موم، ژل رویال، عسل، گرده گل، زهره زنبور و…
در کشور های اروپایی به خصوص کانادا زنبور داری مدرن بسیار مطرح است
و از این سیستم بسیار استفاده شده است و هم اینک در کشور ما نیز در مراتع متخلفی این زنبورداری رواج یافته است.
این سازه ها شبیه به سازه هایی است که در استرالیا، ترکیه، آلمان، اتریش و چین و… تولید وطراحی شده اند.
پرورش زنبور عسل یک حرفه بسیار دشوار است و به دانش و مهارت بسیار زیادی در این زمینه نیاز دارد.

زنبور عسل یکی از گونه های زنبوری است که توانایی تولید عسل را دارا می باشد.
زنبور عسل به وسیله پرواز به بیرون از کندو و جمع کردن شهر گل ها عسل نابی را تولید می کند
که در دنیای امروز و همچنین در گذشته بسیار مورد توجه و محبوب است.

کندو های عسل

شامل سه گونه زنبور هستند زنبور ملکه، زنبور نر و زنبور کارگر.
مهمترین گونه در کندو زنبور عسل مکله است که مسیولیت رهبری کندو را دارد به صورتی که چنانچه کندویی ملکه نداشته باشد
همه زنبور ها از کار خود دست می کشند و زنبور های کارگر دیگر عسل تولید نمی کنند.
زنبور های‌کارگر ماده فقط مسیولیت تولید عسل را دارند و زنبور های نر مسئولیت بارور کردن ملکه را دارند.
زنبور عسل حشره اجتماعی است که به تنهایی قادر به زندگی کردن نیست.

همانگونه که گفته شد زنبور عسل معمولی یا اروپایی گونه های مختلفی دارند از جمله زنبور عسل سیاه،
زنبور عسل ایتالیایی یا طلایی، زنبور عسل قفقازی، زنبور عسل شرقی یا هندی، زنبور عسل بزرگ و زنبور عسل کوچک و…
در ایران از دوره هخامنش زنبورداری رواج یافت به صورتی که مردم آن دوره از عسل به عنوان یک ماده شیرین غذایی و دارویی استفاده می کردند.

بهترین زمان برای پرورش زنبور  عسل و تولید

عسل فصل بهار است،
درواقع در اواخر زمستان و اویل بهار که هوا به تدریج گرم می شود زنبور ها کار تولید عسل را شروع می‌کنند.
برای پرورش زنبور عسل نیاز به یک مکان با شرایط زیر است
۱- از تنوع و فراوانی‌گل و گیاه شهد زا برخوردار باشد
۲- از شرایط آب هوای بسیار خوبی برخوردار باشد
۳- در منطقه مورد نظر باید آب آشامیدنی کافی موجود باشد‌
۴- از حیوانات زنبورخوار نظیر خرس دور باشد
پرورش زنبور عسل نیاز به وسایل زیادی دارد از جمله لباس مخصوص زنبورداری، دودی، اهرم، سیم گالوانیزه، تخته موم دوز

موم دوز، برس زنبور، کاردک، موم بر، ظرف غذا خوری، قفس ملکه، چنگال مخصوص عسل، اکستراکتور و…
همانطور که ذکر شد زنبور ها موجودات اجتماعی هستند
ولی آنها همواره رفتار اجتماعی ندارند و در کلنی که زندگی می کنند رفتارهای خشونت آمیز را نشان می‌دهند.
زنبورهای نر در هوای سرد از لانه های خود خارج می شوند و ملکه گاهی اوقات ملکه های دیگر را به خاطر سلطه گری میکشد.

زنبور داری مدرن و تولید عسل با پرورش زنبور

زنبور ها نقش مهمی در طبیعت دارند مانند اینکه  آنها وقتی شهد گل ها را می نوشند آنها را به مکان‌های دیگر می‌برند
و گرده افشانی می کنند و باعث رشد گیاهان جدید می‌شوند همچنین زنبور عسل نقش مهمی در باروری گیاهان دارد
و اگر زنبور نبود در بسیاری از اوقات باروری گیاهان امکان‌پذیر نبود.

زهر زنبور یک مایع بی رنگ اسیدی است.
زنبور ها هنگامی که خطری را احساس می کنند زهر خود را با نیش به طرف مقابل تزریق کند.
زهر زنبور عسل هم ماده‌ای التهاب آور و هم ضد التهاب است
تحقیقات گسترده در این زمینه نشان داده است که ان ماده می‌تواند خواص ضد ویروس ضد باکتری و ضد سرطانی نیز داشته باشد.
این زهر اصلی ترین عامل درد نیش زنبور در بدن موجودات دیگر می باشد.
زهر زنبور عسل فقط مفید نمی باشد بلکه دارای معایبی نیز برای سلامتی انسان است
به صورتی که قرار گرفتن در معرض نیش زنبور عسل می‌تواند باعث آرتروپاتی بشود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.