نانوا و شغل نانوایی یا خبازی
نانوا و شغل نانوایی یا خبازی
معرفی شغل:
۱)نام اصلی شغل:
نانوایی
۲)دیگر عناوین شغل:
خبازی
۳)نگاهی اجمالی به شغل:
نانوایی کاری است با برکت که نعمت های خدا را در پی دارد.
در این شغل شاتِر باید کار آزموده باشد و شاگرد باید توانایی در آوردن نان را داشته باشد.
و تقریبا محدودیت سنی دارد و نیاز به مهارت بسیار بالا دارد.
۴)مهارت و دانش و توانمندی های مورد نیاز:
یک شاتر و یا استاد کار باید مهارت بسیار بالایی داشته باشد از جمله:
۱)مهارت چانه گیری ۲)پهن کردن نان ۳) زدن به تنور ۴)دراوردن نان از تنور
۵)تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغلنانوا و شغل نانوایی یا خبازی:
این شغل نیاز به تحصیلات خاصی ندارد و تنها باید با کسب تجربه و مهارت های لازم وارد این شغل شویم.
۶)فرصت شغلی و بازار کار :
این شغل،شغلی است که فرصت شغلی زیادی ندارد بجز مواردی که زیر نظر دولت کار کنیم و بازار کار آن نسبت ب شرایط فعلی خوب میباشد.
۷)مشکلات و چالش های شغلی آن:
بزرگ ترین چالش یک نانوا نداشتن آرد و خراب شدن تنور میباشد و نیز بزرگ ترین مشکل آن این است ک هر روز هفته درگیر کار است
و زمانی برای استراحت و تفریح ندارد.
۸)میزان در آمد تقریبی و سود در شرایط عادی،بین…و…میلیون تومان:
میزان درآمد تقریبی و سود در شرایط عادی بین ۳ تا ۵ میلیون تومان خواهد بود.

۹)شخصیت های مناسب برای این شغل:
افراد صبور و با حوصله ، خوش اخلاق ، خنده رو ، تمیز و مرتب و افرادی که با گرما سازگاری دارند.
۱۰)سرمایه لازم برای راه اندازی این شغل:
حدودا ۱۰۰میلیون تومان
۱۱)وسایل لازم برای راه اندازی این شغل به همراه توضیح مختصری درباره وسایل اصلی شغل:
۱)دستگاه چانه گیری ۲)دستگاه تنور ۳)دستگاه پهن کردن ۴)دستگاه خمیر کن ۵) وَردَنه ۶) چنگک ۷) کاردَک
۱۲)شرایط کاری ساعت کاری، روز های هفته و بهترین زمان کاری:
بستگی به نانوای آزاد پز و یا دولتی دارد. که نانوای آزاد پز هر زمانی که بخواهد پخت نان دارد.
اما دولتی ها در فصل پاییز از ساعت ۶ صبح الی ۱۲ ظهر و ۱۵ الی ۱۸ عصر و در فصل تابستان از ساعت ۷ صبح الی ۱۳ و ۱۶ الی ۲۰ عصر مشغول کار اند که بهترین زمان کاری از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۳ عصر میباشد.
۱۳)وضعیت استخدام و یا آزاد بودن:
این شغل شغلی آزاد است بجزء مواردی که استخدام دولتی شوید.
۱۴)نکات کاربردی شغلنانوا و شغل نانوایی یا خبازی:
مهم ترین نکته در این شغل تولید بهترین نان با کیفیت عالی میباشد.
همچنین پوشش و تمیزی افراد مشغولکار و فضای نانوایی مورد اهمیت است.
۱۵)مشاغل مرتبط با این شغل:
۱) رستوران ها و کبابی ها ۲)فروشنده نمک و خمیر مایه ۳)فروشنده آرد ۴) سازندگان دستگاه های نانوایی
۱۶)شرایط مکانی و محیطی مناسب برای این شغل میزان فضا و مساحت و شرایط محل کار:
نانوایی نیاز به مساحت و فضای زیادی دارد و حداقل فضا باید ۵۰ متر باشد و از لحاظ مکانی بهتر است که در مرکز شهر و در خیابان های اصلی باشد.

۱۷)پیش بینی این شغل در آینده:
آینده این شغل روشن است چرا که در هر شرایطی نیاز مردم و جامعه خواهد بود.
۱۸)روشهای افزایش درآمد،تبلیغات:
میتوانیم با پخت نان خانگی و یا سنتی درآمد بیشتریکسب کنیم.همچنین تمیز بودن مغازه و افراد مشغول کار و ظرافت آن ها تاثیر زیادی بر جذب مشتری خواهد داشت.
۱۹)استان های معروف برای تهیه مواد اولیه:
این شغل هیچ استان معروفی ندارد.
۲۰) مجوز های لازم برای شروع شغل:
۱)پروانه کسب و کار ۲) مجوز و کارت سلامت از بهداشت
دکتر مغز و اعصاب چگونه است؟