پرورش گل محمدی

پرورش گل محمدی

پرورش گل محمدی یکی از کسب و کارهای خانگی محسوب می‌شود که در این پرورش نیاز به مکان زیادی نیست
و می‌توان آنها را در خانه و در گلدان های کوچک و بزرگ کاشت و پرورش داد.
قلمه زدن بهترین نحوه کاشت گل محمدی در گلدان است
و ماه های بهمن و اسفند و اویل فروردین مناسب ترین زمان کاشت گل محمدی در باغچه و یا گلدان می باشد.

همانطور که اکثر افراد می دانند گل محمدی یکی از گیاهان پر خاصیت دارویی می باشد
که این گل زیبا عطر فوق ‌العاده‌ای نیز دارا است این گیاه بیشتر برای تولید گلاب کشت می شود.
کشورما خاستگاه اصلی این گل زیبا است و معمولاً در ارتفاعات مناطق خشک قابلیت کشت دارد.

معمولا گل محمدی که در ایران کشت می شود
به علت آب و هوای مناسب کشت نیاز به هیچگونه سمپاشی ندارد
و به خاطر همین موضوع گل محمدی و گلاب گرفته شده از گل های در ایران کیفیت و خاصیت بسیار بالایی دارا می باشند.

پرورش گل محمدی در خانه نه تنها یک کسب و کار زیبا و ظریف است
بلکه گل های زیبای این گیاه به فضای خانه عطر و رنگ فوق العاده ای می بخشد.
روش های مختلفی برای کشت گل محمدی در گلدان وجود دارد
از جمله می‌ توان به خوابانیدن ،پیوند زدن، قلمه زدن و از طریق پاجوش این گل زیبا را پرورش و تکثیر نمود.

 گل محمدی در باغچه و پارک ها

در باغچه ها و پارک ها معمولاً برای تکثیر گل محمدی از روش پاجوش استفاده می کنند
به صورتی که پاجوش های ریشه دار را از پایه مادری جدا کرده و پس از آماده کردن آن در محیط دیگر گل کاشته می شود
ولی برای کاشت گل محمدی در گلدان بهتر است از روش قلمه زدن استفاده شود
یعنی قلمه های تهیه شده را تا حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر در خاک گلدان فرو برد
و خاک اطراف آن را به اطراف قلم فشرد بعد از این روش بهتر است
گلدان آبیاری شود و همچنین با نایلون بی رنگ اطراف گل پوشیده شود تا رطوبت در آن زیادتر شود
بعد از چند هفته قلمه ها ریشه می اندازند و می توان آنها را در گلدان های مخصوص کشت کرد.

نکته مهم در انجام قلمه زدن و هر روش دیگر کشت گل محمدی این است که سریعاً بعد از کشت باید گیاهی آبیاری شود.
همانطور که گفته شد برای کشت گل محمدی در گلدان ماه های بهمن و اسفند ماه و اوایل بهار بسیار مناسب است
ولی بهتر است گل محمدی در فصل‌های زمستان کاشته شود.
برای کشت گل محمدی نیاز است که به چند نکته مهم توجه ویژه شود از جمله خاک، خاکی که گل محمدی در آن کشت می‌شود
باید خاک رس شنی باشد زیرا این خاک سرشار از مواد معدنی است
که برای رشد گیاه مناسب می باشد ولی می توان از خاک های دیگر نیز استفاده کرد.

 آبیاری گل محمدی

تقریبا هر ۱۵ روز یکبار می باشد ولی بسته به شرایط محیطی می‌تواند این آبیاری متفاوت باشد.
دمای مورد نیاز در کشت گل محمدی معمولاً درجه حرارت ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد برای غنچه دهی گل بسیار مناسب است
و رطوبت نیز در محل پرورش باید وجود داشته باشد.
بهتر است برای پرورش گل محمدی گلدان های گل را در محل هایی که بیشتر تابش نور خورشید در آن است قرار داد
زیرا گل محمدی نیاز به نور دارد.
کوددهی این گل زیبا بسته به نوع گل متفاوت است ولی می توان گفت این گل زیاد نیاز به کود دهی ندارد.

مناسب ترین زمان برداشت این گل های زیبا ماه‌های اردیبهشت تا خرداد است که معمولاً از طلوع آفتاب تا هوای خنک بامدادی این گل ها جمع می شوند.
گل محمدی گلی از انواع گلهای رز می باشد
که گل های زیبایی در رنگ های قرمز و صورتی از آن به وجود می آید. گل محمدی بیشتر به صورت درختچه ای وجود دارد
همچنین شاخه‌های این گل تیغ دار استوانه ای شکل بدون شیار و دارای برگ های مرکب شانه‌ ای است.
گل های این گیاه بیشتر به شکل صورتی خوشرنگ و با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یک دست است
که بیشتر در اوایل صبح به این گل ها به وجود می آیند.

پرورش گل محمدی

این گل زیبا معمولاً سود دهی زیادی دارد ولی نیاز به تغذیه و مخصوصا آبی بسیار کمی دارد
که این ویژگی می تواند در موقعیت بحران آبی کشور ما بسیار مناسب باشد‌.
گل محمدی معمولاً بازد هی خیلی سریع دارد و سرمایه هایی که در کاشت و پرورش آن مورد استفاده قرار گرفته است
که سریعاً به دست تولیدکننده باز می گردد همچنین گل نگهداری خیلی آسانی دارد
و همین نکته می‌تواند بسیار هزینه های تولید کننده را کاهش دهد.

گل محمدی نیز مانند گیاهان دیگر ممکن است با آفت ها و بیماری هایی مواجه شود همانند سوسک سرشاخه خوار،
شته و سفیدک سطحی که برای مبارزه با آنها می توان از سم های مخصوص استفاده کرد.
برای پرورش گل محمدی در مزرعه می توان به علت اینکه گل محمدی در سالهای اول و دوم سود اقتصادی زیادی ندارد
برای ایجاد سود اقتصادی گیاهانی همانند ترخون ،شنبلیله و گیاهان علوفه ای و… کاشت و برداشت کرد
تا گل محمدی به نقطه سودآوری خود برسد.

استفاده گیاهی

در استفاده گیاهی این گل بیشتر از گل آن استفاده می شود معمولاً از آن اسانس هایی تهیه می‌ شود
که در عطر سازی معروف است و همچنین در فرآورده‌های آرایشی نیز از آن استفاده می‌ شود
و به عنوان خوشبو کننده مورد استفاده قرار می گیرد.
برای افزایش قیمت گل محمدی معمولاً این گل را فراوری می کنند
و آن را به شکل های گلاب گیری و اسانس و مربا و چای و… در می آورند با این کار هم ارزش افزوده در این گل اضافه می‌شود
و هم مورد پسند عموم افراد واقع می شود.

امروزه با توجه به این نکته که گل محمدی گیاهی دارویی است
افراد زیادی به این گیاه علاقه مند شده اند و از انواع فرآوری آنها ازجمله مربای گل محمدی یا گلاب استفاده زیادی می کند.
فردی که قصد پرورش این گل زیبا را در خانه دارد بهتر است با یک کارگاه گلاب گیری کار بکند
و محصولات خود را به صورت فرآوری شده و با سود بالا به فروش برساند
ولی اگر تولید کننده قصد گلاب گیری این گل را نداشته باشد
می تواند آن را به صورت خام به گلاب گیری ها و یا فروشگاه ها عرضه کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.